Spis jordnødder og lev længere Skrevet i Hjerte-kar. jordnødder, peanuts, dødelighed, hjertekarsygdom
5 næringsstoffer, der er afgørende for dit blodtryk Skrevet i Hjerte-kar. blodtryk, D-vitamin, kalcium, salt, kalium, magnesium, natrium
Salt blokerer hormon, der forhindrer højt blodtryk Skrevet i Hjerte-kar. For meget salt "omprogrammerer" hjernen og blokerer en naturlig sikkerhedsmekanisme, der normalt forhindrer for højt blodtryk.
Kvinders blodtryk reduceres af daglige blåbær Skrevet i Hjerte-kar. Kvinder i overgangsalderen kan sænke deres blodtryk betragteligt ved at spise en kop blåbær dagligt.
En daglig avocado sænker det dårlige kolesterol Skrevet i Hjerte-kar. En avocado om dagen kan hjælpe med til at forbedre det dårlige kolesterol hos overvægtige og fede personer.
Derfor kan vindruer beskytte mod hjertesygdom Skrevet i Hjerte-kar. En antioxidant i vindruer og forskellige bær hæmmer, at inflammation opstår og dermed øger risikoen for hjertekarsygdomme.
Middelhavskost påvirker dine blodkar i et år Skrevet i Hjerte-kar. Tager du på en ferie i Spanien i to måneder og spiser som de indfødte, så kan det ses på din krops helbred et år efter.
Derfor øger rødt kød risikoen for åreforkalkning Skrevet i Hjerte-kar. Rødt kød fra svin, køer og andre firbenede pattedyr indeholder ikke bare mættet fedt, men også et stof kaldet L-carnitin, der kan forårsage åreforkalkning.
Erstat en smule kød med nødder for dit hjertes skyld Skrevet i Hjerte-kar. Erstatter du bare en smule fedt fra rødt kød og smør med fedt fra nødder og frø, så kan du markant reducere risikoen for hjertesygdom og -død.
Rødbeder forbedrer muskeltræning Skrevet i Hjerte-kar. Rødbeders indhold af nitrat kan øge musklernes præstationsevne og dermed både sikre bedre sportspræstationer og forbedre behandlingen af hjertesvigt.