


Mælk styrker mænds knogler, men ikke kvinders
Mejeriprodukter som mælk, yoghurt og ost er forbundet med stærkere knogler i form af højere knoglemineraltæthed og styrke i rygsøjlen hos mænd over 50 år.

Tequila-plante kan beskytte mod knogleskørhed
Rødvinsstof styrker knoglerne
Et stof i røde druer styrker knogletætheden og kan være et middel mod knogleskørhed, viser et nyt dansk forsøg fra Aarhus Universitetshospital.
10 madråd til at styrke dine knogler
Knogleskørhed rammer både mænd og - især - kvinder, men med de rette spisevaner kan du reducere din risiko betragteligt.
Salt øger kvinders risiko for knoglebrud
Spiser du meget salt risikerer du nemmere at brække håndleddet eller andre knogler - hvis du er kvinde og har passeret overgangsalderen.

Anti-inflammatorisk kost beskytter dine knogler

Ost beskytter knoglerne under sygdom
Tilskud mod knogleskørhed forbedrer kolesteroltallet
Kvinder, der tager kalcium og D-vitamin for at forebygge knogleskørhed, opnår også en forbedring af deres kolesteroltal.
Fiskespisere har færre hoftebrud
Vil du undgå at brække hoften, så prøv at spise fisk og hørfrø. De kan tilsyneladende reducere risikoen for knogleskørhed.
For meget calcium er livsfarligt
For nylig fortalte forskere at mæmd har en højere dødsrisiko ved et forhøjet kalkindtag - nu viser svensk forskning at det samme er tilfældet for kvinder, hvor risikoen er fordoblet ved et højt kalkindhold i blodet.
- 1
- 2