Skip to main content
logo for klog kost
Kvinde løber i skoven

Løb en tur før morgenmaden og tab dig mere

Du kan forbrænde mere fedt ved at løbe en tur før du spiser morgenmad istedet for at vente til senere på dagen.

{snippet start}

Det viser en undersøgelse fra Northumbria University, der har testet en gruppe mænd på et løbebånd og konstateret at de kunne tabe 20 procent mere kropsfedt ved at udsætte morgenmaden til efter løbeturen.

Undersøgelsen, der er offentliggjort online i British Journal of Nutrition, forsøger at klarlægge om motion efter en nats faste blev undermineret af en øget appetit senere på dagen.  

Forskerne, anført af dr. Emma Stevenson, testede tolv fysisk aktive mandlige deltagere på et løbebånd kl. 10:00, enten efter at de havde spist morgenmad eller ikke havde spist siden aftenen før.

Læs også: Træn din madlyst væk

Efter træningen fik alle deltagere en chokolade milkshake til restitution. Senere på dagen fik deltagerne serveret en pasta til frokost, som de blev bedt om at spise, indtil de følte sig tilstrækkeligt mætte. Deres energi- og fedtindtag blev vurderet og beregnet i forhold til den mængde energi og fedt, der blev forbrændt om morgenen.  

Læs også: Pensionister lever længere med motion og sund mad

Forskerne konstaterede, at deltagere, der havde trænet før morgenmaden ikke indtog ekstra kalorier eller oplevede øget appetit i løbet af dagen som resultat af den tidlige aktivitet.  

Tærer på fedtreserverne

Resultaterne viste desuden også, at deltagere, der havde trænet på tom mave, havde forbrændt næsten 20 procent mere fedt i forhold til dem, der havde spist morgenmad før deres træning. Det betyder, at udførelse af træning på tom mave er mest effektivt i forsøget på at tabe fedt.  

"For at tabe kropsfedt er vi nødt til at bruge mere fedt end vi indtaager. Motion øger den samlede mængde energi, vi forbruger og en større del af denne energi kommer fra eksisterende fedtlagre hvis træningen udføres efter en nats faste," siger medforfatteren Javier Gonzalez, der lige nu er i gang med en ph.d. i Motion og Metabolisme.  

Læs også: Rødvinsstof øger muskelmasse under træning

"Vores resultater viser, at motion ikke øger din appetit, sult eller fødeindtagelse senere på dagen og for at få mest ud af din træning kan det være mest optimalt at udføre den efter en nats faste."