5 farer ved at spise for mange proteiner
Er du en af de mange tusinder danskere, der er gået på Dukan-diæten eller andre protein-rige kure, så skal du passe på at den ikke kammer over.
For mange proteiner er nemlig ikke uden risici.
Diæter, der mere eller mindre udelukker en eller flere af de tre store næringsgrupper, kulhydrater, proteiner og fedt, risikerer at medføre mangelproblemer på både kort og lang sigt.
Kulhydratrige fødevarer indeholder typisk andre vitaminer og mineraler end proteinrige og fedtholdige fødevarer.
Det er velkendt at vegetarer nemmere risikerer mangel på f.eks. B12-vitamin og omega-3, men det er noget de fleste vegetarer er opmærksomme på.
Det er også velkendt at mættet fedt i især rødt kød øger risikoen for hjertekarproblemer, så du bør begrænse dit indtag af røde bøffer og andet rødt kød til 300-400 gram om ugen og ellers spise fed fisk og mager kylling.
Klik videre og læs om fem farer ved en proteinrig diæt.