6 madråd mod kræft i bugspytkirtlen

nyre1. Svinenyrer

En undersøgelse fra 2012 viste at en kombination af mineralet selen samt C- og E-vitaminer kunne forhindre hvert 12 tilfælde af bugspytkirtelkræft.

Forskerne fra bl.a. University of East Anglia i Norwich, England, undersøgte sundhedstilstanden hos mere end 23.500 personer mellem 40 og 74-år i Norfolk, der udfyldte en omfattende maddagbog, med angivelse af de typer og mængden af alle de fødevarer, de spiste i 7 dage, såvel som de metoder, de brugte til at forberede det.

Især nyrer fra svin, men også kalvenyrer har et højt indhold af selen.

Analysen viste at de 25 procent, der spsie mest selen havde halvt så stor risiko for at udvikle kræften end de 25 procent, der spiste mindst selen.

Og de 25 procent af deltagerne der tilsammen indtog mest C- og E-vitamin samt selen havde hele 67 procent mindre risiko for at udvikle sygdommen.

 

Tags: grøn te, EGCG, nødder, bugspytkirtlen, selen, C-vitamin