Søg på Klog Kost

Der findes mange undersøgelser af ingefærs effekt på slidgigt, men af svingende kvalitet.Der findes mange undersøgelser af ingefærs effekt på slidgigt, men af svingende kvalitet.

Så effektiv er ingefær mod slidgigt-smerter

Ingefær er blevet et populært middel mod slidgigt, men dokumentationen for at roden rent faktisk hjælper kan være svær at finde. Her er en guide og oversigt over tilgængelige videnskabelige undersøgelser.

 

Ingefær har i Asien været brugt mod en række lidelser i årtusinder - eksempelvis fordøjelsesproblemer, mavetarmproblemer, diarre, kvalme, kolik, smerter og altså også gigt.

Læs også: 10 superfoods mod slidgigt

I nyere tid har adskillige forskere undersøgt om rodens helbredende virkninger kunne dokumenteres med videnskabelige metoder.

Men videnskaben leverer ikke nogen entydig konklusion på spørgsmålet om ingefær kan bremse slidgigt. De fleste undersøgelser konkluderer dog at ingefær kan reducere smerter - i nogle tilfælde ganske lige så effektivt som de meste almindelige anti-inflammatoriske midler.

Læs også: 13 sunde grunde til at spise ingefær

Slidgigt er en problematisk sygdom at måle smerter af. Mange har ingen eller kun få smerter, mens andre lider alvorligt af smerter. Dertil kommer at brusken i f.eks. knæet kan være mere eller mindre nedbrudt, hvilket kan gøre smertemåling endnu mere individuel.

Dertil kommer at mange undersøgelser har vist at smertemidler påvirker næsten alle mennesker forskelligt.