Søg på Klog Kost

Jordnødder indeholder niacin, der i undersøgelser har vist sig at bekæmpe smerter.

10 superfoods mod slidgigt

Selv om der ikke findes nogen effektiv medicin eller forebyggelse af slidgigt kan en sund livsstil og kost  bekæmpe og forebygge sygdommen.

 

Den amerikanske forskningsinstitut The Arthritis Research Institute of America, der kun forsker i slidgigt, anbefaler en række superfoods, som eksempler på et højt vigtigt næringsindhold, der kan hjælpe mod slidgigt. 

# 1 Bananer

Bananer har et højt indhold af magnesium og kalium, hvilket øger din knogletæthed. Magnesium er også kendt for at lindre symptomerne på leddegigt.  

# 2 Blåbær

Bær er fulde af antioxidanter, der beskytter din krop mod betændelse og frie radikaler, som kan skade celler og organer.Vilde blåbær har ifølge flere test flere antioxidanter end de fleste andre bær, bla. tranebær, jordbær og hindbær.

Læs også: Hyben kan dæmpe gigt- og ledsmerter 

# 3 Laks

Ikke alene kan omega-3 fedtsyrer i fisk reducere ledsmerter og forkorte varigheden af morgenstivhed, men undersøgelser har også vist, at forhøjede niveauer af omega-3 fedtsyrer har gjort det muligt at reducere - eller stoppe - brugen af non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID).  

# 4 Grøn te

Mange undersøgelser har vist, at grøn te besidder anti-inflammatoriske egenskaber. En undersøgelse viste, at mus prædisponeret for en tilstand svarende til menneskets slidgigt havde mildere gigt og færre tegn på bruskskader og knogleforvitringnår grøn te polyphenoler blev tilsat til deres drikkevand. En anden undersøgelse viste, at når det tilsættes til brusk celler, hæmmede de aktive bestanddele i grøn te kemikalier og enzymer, der fører til bruskbeskadigelse og -nedbrydning. 

Læs også: Cola forværrer slidgigt i knæet

# 5 Orange Juice

Vitamin C er vigtig i udviklingen af den normale brusk. Mangel på C-vitamin kan føre til udvikling af svag brusk. I 2010 foreslogThe Arthritis Research Institute of America, Inc., at C-vitamin- tilskud kunne være vigtigt for at forebygge nye tilfælde af slidgigt i knæet. Spiser du for få frugter, så drik i det mindste et glas orange juice. 

Flere superfoods mod slidgigt på næste side 

  • 1
  • 2