Skip to main content
logo for klog kost

D-vitamin øger chancen for at få et reagensglasbarn

{module Google Artikel Billedtop}
 
{module 190}

Hvis du vil forøge chancen for at få et barn efter reagensglasbehandling, så er det her i sommermånederne, det skal ske.

Chancen for at en sådan kunstig befrugtning bliver en succes øges nemlig, hvis dit indhold af D-vitamin i blodet er højt nok.

Og indholdet af D-vitamin i blodet er afhængig af hvilken kost du spiser eller sollys.

D-vitamin mangel er derfor et almindeligt problem i vintermånederne, hvor solen kun viser sig et par timer dagligt.

Det er en ny undersøgelse baseret på 173 kvinders reagensglasbehandling, der afslører, at chancen for at få et barn er afhængig af om man har tilstrækkeligt D-vitamin.

Over halvdelen (55 procent) af de 173 kvinder på Mount Sinai Hospital i Toronto, Ontario, havde lave niveauer af D-vitamin. Overvægtige kvinder havde den højeste risiko for D-vitaminmangel, især hvis de havde et BMI over 40. Fedme har i et nyligt studie vist sig at kunne forårsage D-vitaminmangel.

{module 120}

Bør overveje vitamintilskud 

Undersøgelsen viste at chancen for graviditet var 52,7 procent hos kvinder, der havde tilstrækkeligt D-vitamin, mens kun 34,7 procent af kvinder, der manglede D-vitamin blev gravide.

Dr. Kimberley Garbedian, Institut for Obstetrik og Gynækologi, Mount Sinai Hospital, Toronto, Ontario,

"Et serum niveau på 25 (OH) D, som en markør for D-vitamin-indholdet, kan være en indikator for IVF graviditet blandt kvinder i behandling for infertilitet," siger Dr. Kimberley Garbedian, Institut for Obstetrik og Gynækologi på Mount Sinai Hospital.

Forskerne foreslår, at sundhedspersonale bør overvåge D-vitamin-niveauet under infertilitetsbehandling og give vitamintilskud, hvis det er nødvendigt.

Reagensglasbehandling går ud på, at ægget tages ud af æggestokkene for at blive befrugtet med sæden i et laboratorium. Herpå dyrkes ægget i 2 til 5 døgn, før det nu befrugtede æg lægges tilbage i livmoderen til normal udvikling.