Skip to main content
logo for klog kost
Fisk er generelt sundt og det er også vigtigt at spise fisk under graviditeten for at sikre dit barn en sund hjerne.

Derfor skal du spise fisk under graviditeten

Mødre, der spiser fisk under graviditeten, sikrer, at deres barns hjerne udvikler sig sundere.

{snippet start}

Og det skyldes de fedtsyrer, som fisk især indeholder, der sikrer en sund balance af fedtsyrer i forbindelse med hjernedannelse hos det ufødte barn.

Det viser en ny undersøgelse fra Tohoku University School of Medicine i Sendai, Japan, hvor forskerne i dyreforsøg bemærkede, at når hunmus blev fodret med en omega-6-rig, men omega-3-fattig kost, blev deres afkom født med en mindre hjerne og viste unormal følelsesmæssig adfærd i voksenalderen.

Undersøgelsen viser at de hjerneabnormiteter, der blev fundet hos afkommet, var forårsaget af en for tidlig ældning af føtale neurale stamceller, der producerer hjerneceller. Den tidlig ældning blev fremmet af en ubalance mellem oxider fra omega-6 og omega-3 fedtsyrer. Afkommet viste sig også at have højere angstniveauer, selvom de siden fødslen havde fået en optimal diæt efter at de var stoppet med at die.

En kost, der indeholder en god balance mellem omega-6 og omega-3-fedtsyrer er kendt for at forbedre udviklingen af ​​hjernefunktioner. Det viser tidligere undersøgelser, der evaluerede effekten af ​​moderens indtagelse af en omega-3-fattig kost for børns  hjernefunktion.

Den nye undersøgelse byggede videre på denne viden videre og fokuserede på effekterne af kostens fedtsyrer på hjernedannelsen. Resultaterne afslører hvorfor balancen mellem omega-6 og omega-3 er vigtig for den fremtidige hjernefunktion, og understreger råd om at gravide bør spise flere fisk under graviditeten for at styrke barnets helbred.

omega-3, graviditet