Søg på Klog Kost

Din risiko for brystkræft falder måske, jo længere tid du undværer mad om natten.Din risiko for brystkræft falder måske, jo længere tid du undværer mad om natten.

Drop aften snacks og undgå brystkræft

Din risiko for brystkræft falder, des længere du undlader at spise i løbet af natten. Det vil sige at du skal spise tidlig aftensmad og undgå sene snacks før sengetid.

 

Sådan lyder rådet i hvert fald fra forskere på University of California, San Diego School of Medicine, som i en ny undersøgelse har gennemgået data fra en stor amerikansk befolkningsundersøgelse om madvaner - National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES).

Her kunne de sammenligne 1.066 kvinders blodsukkerniveauer henover natten i forhold til deltagernes sidste måltider. 

"Længere tids ​​faste om natten kan være en ny metode til at mindske risikoen for at udvikle brystkræft," siger Catherine Marinac, der er førsteforfatter på undersøgelsen, som er offentliggjort i Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

"Dette er en simpel kostomlægning, som vi tror, ​​de fleste kvinder kan forstå og acceptere. Det kan have en stor indvirkning på folkesundheden uden at kræve komplicerede optællinger af kalorier eller næringsstoffer."

Metoden handler dybest set om at få kvinder til at spise mindre fordi overvægt er en af de mest tydelige risikofaktorer for brystkræft.

Kvinder, der fastede i længere perioder natten havde signifikant bedre kontrol over blodsukkeret. Dataene viste, at for hver tre timers faste om natten, sænkedes blodsukkeret med fire procent uanset hvor meget kvinderne spiste.

"Kostrådene til forebyggelse af kræft fokuserer normalt på at begrænse forbruget af rødt kød, alkohol, raffineret korn og samtidig øge plantebaserede fødevarer," siger medforfatter Ruth Patterson fra UC San Diego Moores Cancer Center. 

"Nye undersøgelser tyder dog på, at tidspunktet for og hvor ofte folk spiser også kan spille en rolle for kræftrisikoen."

Kvinderne i undersøgelsen oplyste, at de - gennemsnitligt - spiste fem gange om dagen med en gennemsnitlig natlig faste på 12 timer. De, der rapporterede længere varighed af natlig faste, oplyste også, at de spiste færre kalorier om dagen, spiste færre kalorier efter kl. 22 og i det hele taget spiste færre gange.

Forskerne anbefaler derfor kliniske forsøg i stor skala for at bekræfte, at natlig faste medfører gunstige ændringer i biomarkører for blodsukkerkontrol og risikoen for brystkræft.

Tags: faste, brystkræft, blodsukker