Søg på Klog Kost

Tre daglige kopper kaffe forhindrer hjertesygdom

Tre-fire dagelige kopper kaffe kan forhindre at du bliver ramt af et hjertetilfælde som gammel.Godt nyt til kaffesøstre af begge køn. Hvis du drikker tre-fire kopper kaffe om dagen tyder noget på, at du reducerer risikoen for hjertetilfælde i en ældre alder.

Til gengæld skal du ikke drikke mere, for så ser de gode virkninger ud til at falde bort. Måske er flere kopper ligefrem skadende for hjertet.

Et hold forskere på Beth Israel Deaconess Medical Center har analyseret resultater fra fem tidligere undersøgelser af forbindelse mellem kaffe og hjertesygdom. De fire studier var foretaget i Sverige og det ene i Finland. I alt var 140.000 undersøgt og 6.500 hjertetilfælde registeret.

Mere end seks kopper måske farligt

Dem, der drak tre-fire kopper kaffe om dagen havde en 11 pct. reduceret risiko sammenlignet med dem, der ikke drak kaffe. Til gengæld kunne forskerne ikke finde en helbredsmæssig gevinst, hvis man drikker seks-syv kopper dagligt. Måske er der tilmed en øget risiko for dårligt hjerte og i sidste ende et hjertetilfælde.

Årsagen til, at kaffe forebygger hjertesygdom, er endnu ikke afdækket. Men forskerne gætter på, at der er en sammenhæng mellem, at kaffe har dokumenteret forebyggende effekt på type-2 diabetes, som også er en direkte risikofaktor for hjertet.

Undersøgelsen er offentliggjort i magasinet Circulation Heart Failure.