Skip to main content
logo for klog kost

Quercetin kan medvirke til at sænke dit blodtryk

Indtagelse af flavonoidet quercetin kan tilsyneladende reducere højt blodtryk hos patienter, der lider af hjerte-kar-sygdom.

{snippet start}

Det antyder en kinesisk undersøgelse fra det Sydlige Medicinske Universitet i Dongguan, Guangdong, hvor forskerne har gennemgået flere undersøgelser, der vurderede virkningen af ​​quercetin på blodtryk og glukoseniveau.

Quercetin er et gult plantepigment, der findes i mange planter og fødevarer, såsom løg, te, æbler og rødvin. Gennemgangen inkluderede 17 undersøgelser med i alt 886 deltagere, som fik målt blodsukker, total kolesterolniveau og / eller insulinniveau.

Deltagerne fik quercetin som kosttilskud og det samlede resultat viste, at quercetin markant reducerede især systolisk blodtryk. Resultaterne viste, at quercetin signifikant sænkede både systolisk blodtryk (−3,09 mmHg) og diastolisk blodtryk (−2,86 mmHg).

Ifølge forskerne medfører en reduktion i blodtrykket på mere end 10 mmHg, at risikoen for hjertesvigt sænkes med 50%, risikoen for slagtilfælde falder med 35% - 40% og risikoen for hjerteinfarkt med ca. 20% til 25%.

Deltagere, der konsumerede quercetin i otte uger eller mere, viste desuden signifikant ændrede niveauer af det såkaldt gode HDL-kolesterol.

Quercetin påvirkede ikke markant total kolesterol eller fastende blodsukkerkoncentrationer. Quercetin medførte ikke alvorlige bivirkninger i nogen af ​​de inkluderede studier.