Søg på Klog Kost

Kamillete ser ud til at nedsætte din dødsrisiko markant - hvis du er kvinde.Kamillete ser ud til at nedsætte din dødsrisiko markant - hvis du er kvinde.

Kvinder lever længere, når de drikker kamillete

Er du kvinde og drikker kamille te kan du forvente at leve pænt meget længere end andre kvinder og mænd.

 

Det viser i hvert fald hvad en ny undersøgelse i det sydvestlige USA, hvor forskere har undersøgt hvordan dødsrisikoen er for folk, der drikker kamille te.

I alt deltog 1677 kvinder og mænd over 65 år af mexicansk oprindelse i undersøgelsen, der er offentliggjort i tidsskriftet The Gerontologist.

Kamille er en af ​​de ældste, mest udbredte og veldokumenterede lægeplanter i verden, og anbefales mod en lang række helbredsproblemer. Det anvendes i vid udstrækning som urtemedicin i Mexico og blandt mexicansk-amerikanere.

Undersøgelse af de ældres forbrug af kamillete og dødsårsager er foregået over en periode på syv år i fem sydvestlige stater, bl.a. Texas. Fjorten procent af deltagerne i undersøgelsen drak kamillete.

Dataene viste, at kamillete var forbundet med en 29 procent nedsat risiko for død af alle årsager blandt kvinder, selv efter justering for demografi, sundhedsmæssige problemer og livsstil. 

Men mændene i undersøgelsen, der drak kamillete, havde ikke den nedsatte risiko for at dø tidligt.

"Årsagen til forskellen mellem kvinder og mænd er ikke klar, selv om kvinder viste sig at drikke mere kamillete end mænd," siger Bret Howrey fra University of Texas Medical Branch i Galvestons afdeling for familiemedicin. 

"Denne forskel kan skyldes de traditionelle kønsroller, hvor kvinder er ansvarlig for husstanden og dermed også familiens helbred, og kan også afspejle en større afhængighed af folkemedicin som urter."

Kaffe, te og kakao | 28. jul 2013

Kaffedrikkere begår sjældent selvmord

Hvis du mistænker at en nærtstående overvejer selvmord, så prøv at holde øje med hans…

Det er uklart, hvordan kamille brug er forbundet med nedsat dødelighed. 

Adskillige nyere undersøgelser af kamille har vist, at planten kan bruges i behandling af forhøjet blodsukker, mavebesvær, diabetiske komplikationer og angst.

I 2005 viste en undersøgelse fra Imperial College i London, at urinen hos kamilletedrikkere indeholder en øget mængde af stoffet hippursyre.

Det er et nedbrydningsprodukt fra stoffer, der er med til at forstærke kroppens immunforsvar.

Det mest interessante var at indholdet af hippursyre var forhøjet i flere uger efter at deltagerne holdt op med at drikke kamillete.

Tags: kamille, kamillete, te