10 sunde grunde til at spise chokolade

Bedre humør

Mænd, der spiser chocolade, er mindre depressive og føler sig mindre ensomme, viste en undersøgelse i 2007, hvor forskere fra Oulu universitet i Finland spurgte over 1.200 gamle mænd, hvilken type slik, de foretrak, samtidig med at de undersøgte deres sundhedstilstand og psykiske velvære.

Mindre stress

Et forsøg lavet af Nestle viste i 2009, at personer, der spiser chokolade også føler sig mindre stresset. I forsøget målte forskerne urinens indhold af stresshormonet cortisol hos 30 deltagere før og efter en to ugers periode, hvor de dagligt spiste 40 gram mørk chokolade. Mørk chokolade reducerede urinudskillelse af cortisol og andre stresshormoner samt normaliserede delvist stress-relaterede forskelle i energi metabolisme, konstaterede forskerne.

Blodgennemstrømning

Kakao undertrykte adrenalin-stimuleret blodpladeaktivering og blodpladers mikropartikeldannelse, konkluderede forskerne bag et forsøg fra Californien, der viste at kakao er blodfortyndende og hindrer blodpropper på en måde, der minder om aspirin.

Styrker synet

På grund af chokolades evne til at forbedre blodgennemstrømningen, især til hjernen, opstillede forskere ved University of Reading en hypotese baseret på en lille undersøgelse i 2011, at chokolade også kan øge blodtilførslen til nethinden, hvilket styrker synet.