Mørk chokolade

6 grunde til at chokolade er sundt

6. Hukommelse

Kakaos indhold af flavanoler tyder i en ny undersøgelse på at kunne forhindre eller udsætte den aldersbestemte forringelse af hjernen.

Tidligere undersøgelser har vist at et område af hjernen kaldet dentate gyrus, der er en central del af hippocampus, har betydning for den aldersrelaterede svækkelse af hukommelsen.

Ved at give frivillige deltagere flavanoler fra kakao, som i tidligere forsøg med mus netop har vist sig at forbedre neuron-forbindelserne i dentate gyrus, blev deres hukommelse 20 år yngre.

Undersøgelsen af de 37 raske frivillige deltagere mellem 50 og 69 år skete ved tilfældigt at opdele dem op i to grupper, der enten fik en kost med et højt indhold af flavanoler på 900 mg pr. dag eller en kost med 10 mg flavanoler dagligt i tre måneder.

"Hvis en deltager havde en hukommelse som en typisk 60-årig i begyndelsen af undersøgelsen, havde han efter tre måneder en hukommelse, der i gennemsnit mindede om en typisk 30- eller 40-årigs," siger en af forskerne dr. Scott Small.

Undersøgelsen var dog baseret på en særlig blanding, der vil kræve mange kilo chokolade at efterligne. Og så kan det godt være at din hukommelse er blevet bedre, men din vægt er formentlig også steget mange kilo.