Mørk chokolade

6 grunde til at chokolade er sundt

2. Gå bedre

Italienske forskere mener, at polyfenolerne i chokolade forbedrer blodgennemstrømningen til benene ved at påvirke de biokemikalier, der ansporer arterierne til at udvide sig.

"Vores krop udskiller kemikalier, der naturligt udvider blodkarrene i reaktion på visse stimuli, og dermed forbedrer de blodgennemstrømningen til bestemte områder," siger dr. Richard Chazal, der er vicepræsident for American College of Cardiology. 

"Nogle af de kemikalier, der er i mørk chokolade, kan påvirke den måde, disse enzymer metaboliseres på i kroppen," siger Chazal.

Den italienske undersøgelse testede 20 personer i alderen 60-78 år, som led af perifer arteriesygdom, der er en forsnævring af arterierne, der fører blod fra hjertet til benene, maven, armene og hovedet. 

Patienterne gik på et løbebånd om morgenen og derefter også senere på dagen, og de blev målt to timer efter, at de havde indtaget enten 40 g mørk chokolade eller mælkechokolade på forskellige dage. Den mørke chokolade indeholdt mere end 85 pct. kakao, hvilket gør den rig på polyfenoler. Mælkechokoladen havde et kakao-indhold på under 30 pct. og dermed langt færre polyfenoler.

Efter at have spist mørk chokolade, gik patienterne i gennemsnit 11 pct. længere og 15. pct. hurtigere, skriver Journal of American Heart Association.

Mælkechokoladen forbedrede til gengæld hverken tid eller distance, siger undersøgelsens medforfatter dr. Lorenzo Loffredo, der er professor ved Sapienza-universitetet i Rom.