Mørk chokolade

6 grunde til at chokolade er sundt

1. Hjertet

Laboratorie-undersøgelser fra Louisiana State University viser, at visse bakterier i maven får chokoladen til at boble og gære til anti-inflammatoriske forbindelser, som er sunde for hjertet.

Der er to typer mikrober i tarmen: De gode og dårlige. De gode mikrober som Bifidobacterium og mælkesyrebakterier har en fest med chokoladen. Når man spiser mørk chokolade får de to mikrober de anti-inflammatoriske forbindelser i chokoladen til at vokse og gære.

Kakaopulver indeholder adskillige polyfenoler eller antioxidanter som catechin og epicatechin samt en lille mængde kostfibre. Begge dele fordøjes og optages dårligt, men når de når tyktarmen tager de gode mikrober fat.

Læs også: 6 skjulte grunde til slagtilfælde hos kvinder    http://www.voksnekvinder.dk/din-krop/sygdomme/hjertekar/1078-6-skjulte-grunde-til-slagtilfaelde-hos-kvinder.html

"Når disse forbindelser absorberes af kroppen, mindsker de betændelse i hjertekar-væv og reducerer dermed risikoen for slagtilfælde på lang sigt," siger chefforskeren John Finley.