Der er mange forskellige mad- og drikkevarer, der kan give hovedpine. Tal med din læge, hvis du ikke selv kan finde en årsag.

12 madråd mod hovedpine

Chokolade

Chokolade indeholder fenylethylamin, der minder om amfetamin - og for meget af denne neurotransmitter påvirker din koncentration og trykker forskellige steder i hovedet og kan også medføre migræneanfald. Dertil kommer at chokolade indeholder kaffein, der også kan udløse hovedpine i for store mængder.

Sødemidler

Aspartam og andre sødemidler mistænkes for at udløse hovedpine. Sødemidler findes i tusinder af fødevarer, så det kan være nærmest umuligt at undgå. Hvis du holder dig til friske varer, frugt og grønt samt uforarbejdet kød, skulle det være til at undgå.

Tørret frugt og nødder

Nødder og tørret frugt som rosiner,figner og dadler kan udløse hovedpine fordi indholdet af tyremine stiger, når frugten tørres og ældes. Tørret frugt indeholder desuden konserverende svovlforbindelser, som også er en hovedpine-udløser.

Symptomer på andre lidelser

Mange hovedpiner er resultatet af andre lidelser, hvor føden kan give hovedpine. F.eks. mælkeallergi. Nogle mangler et enzym, der medfører at de får hovedpine af bl.a. citrusfrugter.

Tal i det hele taget med din læge, hvis du jævnligt får hovedpine efter at have spist specifikke fødevarer. Sammen kan I eventuelt lave en udelukkelsesdiæt.