Søg på Klog Kost

Chokolade slanker

Frugt eller chokolade. Valget behøver måske ikke at være så svært.
 

Spis chokolade og tab dig. Det er det glade budskab, der synes at være resultatet af en stor amerikansk undersøgelse. I hvert fald har forskerne konstateret en positiv forbindelse mellem chokolade og den slanke linje.

Mennesker, der spiser chokolade fem gange om ugen, er gennemsnitligt slankere end andre. Selvom chokolade er proppet med kalorier, ser det ud til at det indeholder ingredienser, der fremmer et vægttab. Sådan tegner resultaterne sig fra en undersøgelse af 1.000 amerikaneres spisevaner, kalorieindtag og BMI.

Forskerne kom frem til det overraskende resultat, at et indtag af rigtig mange stykker chokolade er forbundet med et lavere BMI (body mass index, mål for evt. overvægt). Undersøgelsen, der blev offentliggjort i tidsskriftet Archives of International Medicine, tog tilmed højde for andre faktorer, som f.eks. hvor meget forsøgspersonerne dyrkede motion.

Og det viste sig, at det er antallet af gange du spiser chokolade, som er vigtigt, snarere end hvor meget chokolade du spiser. Der var ingen gevinster ved at spise store mængder.

Næppe tilfældigheder

Forskerne har udelukkende fundet en forbindelse – de har ikke regulært bevist, at det er chokoladen, der medfører den slankere linje. Men det gode er, at forskerne siger, at der kun er en chance ud af hundrede for, at deres resultater bygger på tilfældigheder.

{bwomakase size="300x250" include="chocolate, books" css="omakaseright"}

Doktor Beatrice Golomb, University of California at San Diego, siger:

- Vores resultater bidrager til andre informationer om, at ikke bare er antallet af kalorier, man indtager, der har betydning for ens vægt.

Og det er ikke første gang, at forskere har fundet frem til, at chokolade har positiv betydning for vores helbred. Andre undersøgelser har vist, at chokolade er godt for hjertet. Og indtag af visse typer chokolade er blevet forbundet med positiv indvirkning på blodtryk, forstadier til diabetes og kolesteroltallet. Ligesom især mørk chokolade indeholder antioxidanter, som beskytter kroppen mod de frie radikaler.

Men før man rækker ud efter den store chokoladebar, er der stadig en masse uafklarede spørgsmål. Og på grund af den manglende viden, anbefaler forskerne at holde igen. Mens der ikke er nogen risiko ved at spise lidt chokolade en gang imellem, skal man ikke overdrive, fordi chokoladen indeholder så meget sukker og fedt.