Skip to main content
logo for klog kost

Michelle Obama støtter Disneys fedmebremse

Michelle Obama støtter Disneys initiativ til at bremse fedme-epidemien i USA. Foto: Richard ProssMichelle Obama støtter Disney-koncernes nye initiativ til at bremse fedme-epidemien i USA og den øvrige vestlige verden.

Disney meddelte tirsdag at koncernen vil forbyde reklamer for burgere, pizzaer og lignende fedtbomber på deres TV-kanaler og hjemmesider for børn.

Fra 2015 vil tegneserie-imperiet kræve at reklamer for madvarer på børnekanaler som Disney XD og DisneyChannel skal overholde nogle standarder for indhold af fedt og kulhydrater, der formentlig vil tvinge en række af verdens største junkfood-producenter til at opfinde mere sunde produkter.

- Dette nye initiativ er virkelig en markant ændring for vores børns helbred. Der er tale om en kæmpe amerikansk virksomhed, et globalt brand, der bogstaveligt talt ændrer sin måde at gøre forretning på, så vores børn kan få et sundere liv, siger den amerikanske præsidentfrue Michelle Obama på et pressemøde sammen med Disneys administrerende direktør.

Følger de officielle retningslinier

Disneys næringsretningslinier følger de retningslinier, som de amerikanske sundhedsmyndigheder anbefaler, hvilket blandt andet indebærer opfordringer til at spise mere frugt og grønt, et begrænset kalorieindtag, klare grænser for indtag af fedt og kulhydrater.

Det indebærer for eksempel at junkfood, der indeholder mere end 1,1 gram fedt og 2,5 gram pr. 100 kalorier.

En Big Mac indeholder små 500 kalorier og små 25 gram fedt, så MaDonalds skal til at skære 4/5 af fedtet for at kunne reklamere hos Disney fremover.

Sandsynligvis finder McDonalds andre måder at komme omkring problemet på. Ved at udvikle såkaldt sunde måltider, der overholder Disneys standarder, vil de stadig kunne promovere deres navn og kan så satse på at folk alligevel køber en Big Mac, når de endelig står i kædens butikker.