8 madråd til kvinder i overgangsalderen

Grønkål7. Kål

Op mod 90 procent af alle kvinder får appelsinhud med tiden - oftest efter overgangsalderen, hvor man begynder at tage på. Den præcise årsag er ukendt, men blandt andet hormonændringer kan være skyld i at fedtlaget under huden begynder at vokse.

Problemet opstår fordi mellemrummet mellem det yderste hudlag og det inderste fedtlag bindes sammen af bindevævssamlinger, der ikke kan strækkes ud til at følge med fedtudvidelsen. Og dermed bliver huden bumpet som en appelsinskal.

Adskillige undersøgelser - bl.a. fra  Klinik für Dermatologie, Friedrich-Schiller-Universität Jena i Tyskland - har vist at mad med lutein, som især findes i bladgrøntsager som kål, spinat og bladbede, øger hudens elasticitet.

Lutein er en såkaldt carotenoid, en antioxidant, der i planter inaktiverer reaktive og potentielt skadelige molekyler, som dannes, når klorofyl belyses.

Tags: mavefedt, blåbær, overvægt, tomater, overgangsalder, brystkræft