Søg på Klog Kost

Hvidløgsånde kan drikkes væk

Det er svovlforbindelser i hvidløg, der giver hvidløgsånde, men det kan - delvist - drikkes væk.
 

Frygter du at lide af hvidløgsånde når du møder op til et møde dagen efter en lækker middag, så prøv at drikke mælk til maden.

Forskere fra Institute of Food Technologist (IFT) på Ohio State University, har opdaget at både skummet- og sødmælk sænker koncentrationen af flygtige lugt-udledende forbindelser fra hvidløg i næse og mund.

Hvidløg er en glimrende kilde til magnesium, vitamin B6, vitamin C og selen og siges at have mange sundhedsmæssige fordele. Den indeholder også en stor mængde svovlforbindelser, der er ansvarlige for den karakteristiske lugt og smag af hvidløg, samt dårlig ånde.

På grund af dets højere fedtindhold viste sødmælk sig at være mest effektiv. Selv om det også hjælper at drikke mælk efter at have spist et hvidløgsmåltid, viser undersøgelsen, at det hjælper bedst at drikke det under måltidet, fremgår det af deres artikel i Journal of Food Science.

Det er kombinationen af vand og fedt i væsken, der ifølge forskerne er årsag til at lugten forsvinder. Desværre er der ikke fedt i vin, men drikker man tilstrækkeligt, så kan det være at lugten af rødvin overtrumfer duften af hvidløg.