Søg på Klog Kost

Chili kan aktivere en receptor i maven, der gør at du føler dig hurtigere mæt, hvis du spiser fed mad.Chili kan aktivere en receptor i maven, der gør at du føler dig hurtigere mæt, hvis du spiser fed mad.

Spis chili til den fede mad og undgå overvægt

Spiser du chili sammen med fed mad kan du sikre at du bliver hurtigere mæt og undgå at tage på.

 

Det antyder en ny undersøgelse fra University of Adelaide, hvor forskerne har opdaget, at en fedtrig kost kan forringe vigtige receptorers evne til at signalere mæthed.

Forskerne undersøgte sammenhængen mellem chili-receptoren TRPV1 i maven og følelsen af ​​oppustethed.

TRPV1 (Transient Receptor Potential Vanilloid 1) er et receptorprotein, der især findes på tungen, men også i maven og tarmen. Når denne receptor aktiveres af chili producerer den en følelse af skoldhed varme. Strengt taget giver chili ikke følelsen af en rigtig smag, men af varme.

"Maven strækker sig når den er fuld og aktiverer nerver i maven for at fortælle kroppen, at den har fået nok mad. Vi fandt, at denne aktivering reguleres gennem stærke chilier eller TRPV1 receptorer," siger lektor Amanda Side, der er hovedforfatter på undersøgelsen, som er offentliggjort i tidsskriftet PLoS ONE.

"Det er kendt fra tidligere undersøgelser, at capsaicin, som findes i stærke chilier, reducerer fødeindtagelse hos mennesker Og det vi har opdaget, er, at fjernelse af TRPV1-receptorer dæmper ​​gastriske nervers reaktion på mavens udstrækning. Det resulterer i en forsinket følelse af mæthed og får os til at spise mere. Derfor bliver en del af capsaicin effekt på madindtaget formentlig reguleret af maven," siger Side.

"Vores forsøg i laboratoriet viste også, at TRPV1 receptorer kan afbrydes ved fedme, der er forårsaget af en fedtrig kost," siger hun.

"Det er spændende, at vi nu ved mere om TRPV1 receptor funktion, og at forbruget af capsaicin kan forhindre overspisning ved at påvirke nerverne i maven," siger dr. Stephen Kentish.

"Det næste trin i forskningen er at undersøge mekanismerne bag aktiveringen af TRPV1 receptorerne med henblik på at udvikle en mere spiselig behandling.

"Vi vil også gøre en yderligere indsats for at afgøre, hvorfor en fedtrig kost gør TRPV1 receptorer ufølsomme og undersøge om vi kan gøre dem følsomme igen," siger han.