7 madråd mod kræft i æggestokkene

 

7. Tomat

En undersøgelse af 13.000 kvinder i Californien viste, at en halv kop tomater fem eller flere gange om ugen reducerede risikoen for kræft i æggestokkene med mere end 60 procent.

En undersøgelse fra Brigham and Women's Hospital og University College London af over 1.000 kvinder, hvoraf lidt over halvdelen havde kræft i æggestokkene viste dog, at tomater og tomatjuice ikke reducerede risikoen. Men det gjorde til gengæld tomatsovs to eller flere gange om ugen, hvilket understreger at tomater i et eller andet omfang skal behandles for at få det bedste ud af dem. Her blev risikoen for æggestokkræft reduceret med 40 procent.

Tomater er især kendt for et højt indhold af antioxidanten lycopen, der også er anti-angiogen og i adskillige undersøgelser vist sig at bekæmpe flere typer kræft.

Opvarm tomater til ca. 90 ° C sammen med en smule og lad det simre i 20 minutter for at opnå den bedste form af lycopen, som kroppen kan optage.