7 madråd mod kræft i æggestokkene

 

1. Friséesalat

En undersøgelse af mere end 62.000 kvinder i Holland viste, at dem der spiste friséesalat havde en reduktion i risikoen for kræft i æggestokkene med 75 procent.

Friséesalat indeholder et naturligt forekommende kræftbekæmpende stof kaldet kaempferol. Undersøgelser har vist, at æggestokkræftceller dør, når de udsættes for kaempferol. Desuden er kaempferol også anti-angiogenisk, hvilket betyder, at det forhindrer kræftens mulighed for at udvikle nye blodkar, der kan forsyne dem med vigtig ilt og næringsstoffer. Kaempferol udsulter groft sagt kræften ved at afskære deres blodforsyning.

Væksten af nye kapillærblodkar kaldes angiogenese, en vital proces til reproduktion og helbredelse. Kræft vender kroppen mod sig selv ved at udnytte angiogenese. Ligesom sundt væv kræver ilt og næringsstoffer har ondartede svulster brug for en blodforsyning til at sikre deres vækst. Men i modsætning til normalt væv, holder kræften angiogenese permanent igang for at sikre, at det har en dedikeret, uafbrudt blodforsyning.