Side 11 ud af 11
|
10. Soja
Soja har i årevis været mistænkt for at øge risikoen for brystkræft, men nye undersøgelser tyder på at de tværtimod kan forebygge brystkræft. "Det var frygtet, at stoffer i soja havde østrogenlignende egenskaber, der påvirkede væksten af brystkræftceller," siger Dr. Barry Boyd, skaberen af integrativ medicin programmet på Greenwich Hospital-Yale Health Systems og direktør for ernæringsmæssig onkologi.
Boyd peger på en undersøgelse i American Journal of Clinical Nutrition fra 2012, der udforskede sojaforbruget i USA og Kina blandt 9.500 kvinder efter brystkræft diagnose. Forbruget af isoflavoner, der almindeligvis findes i sojabønner medførte ifølge forskerne en "statistisk signifikant reduceret risiko for tilbagefald" blandt brystkræft overlevende diagnosticeret med invasiv brystkræft.
Det samme viste en kinesisk undersøgelse i april 2013 med 11.000 deltagere, hvor soja viste sig at øge overlevelseschancen efter en diagnose for brystkræft.
|
Tags: curcumin, kaffe, nødder, brystkræft, apigenin