8 tips til en kræftfri grillaften
6. Drop pølserne
Lad være med at grille pølser. De indeholder konserveringsstoffer, der ifølge det amerikanske Institute for Cancer Research kan udvikle kræftfremkaldende stoffer og øge risikoen for mavetarmkræft.
{module also mavefedt}
7. Undgå flammer
Sørg for at grillen er sat på en lav varmeindstilling, så du undgår at kødet bliver brændt eller forkullet. Kullene skal helst have en grålig farve før du begynder at grille. Giv risten en gang olie, så kødet ikke hænger fast.
Du kan også undgå flammer ved at placere kød eller grøntsager på sølvpapir, der vil beskytte fødevarer mod røg og reducere flammer. Men sørg dog for at der er huller i sølvpapiret, så fedtet fra kødet kan dryppe af.
8. Grill grønt
Du kan stadig nyde den grillede smag, og reducere din risiko for kræft ved kun at grille grøntsager og frugter. HCA'er og PAH'er udvikles kun i kødmusklers proteiner. Dertil kommer at antioxidanter og andre mikronæringsstoffer i frugt og grøntsager faktisk reducere visse former for kræft. Faktisk stimulerer de naturlige fytokemikalier i grøntsager enzymer, der kan konvertere HCA'er til en inaktiv, stabil form, der let fjernes fra kroppen.
{snippet pagead}