Søg på Klog Kost

Hyben er rosenplanters frugter, der i nye forsøg viser sig at kunne bremse vækst og spredning af brystkræftceller.Hyben er rosenplanters frugter, der i nye forsøg viser sig at kunne bremse vækst og spredning af brystkræftceller.

Hyben bremser kræftcellers vækst og spredning

Hyben kan være et effektivt middel mod triple negativ brystkræft, der er årsag til 15 procent af alle tilfælde af brystkræft.

 

I hvert fald viser ekstrakt af hyben sig i en ny undersøgelse markant at reducere vækst og migration af kræftcellerne.

Triple negativ brystkræft er en særlig aggressiv form for kræft, der har sit navn fordi kræftcellerne mangler de tre vækstfaktorreceptorer, der normalt er mål for behandling af brystkræft. Den rammer ofte unge kvinder.

De fleste eksisterende behandlinger er derfor ineffektive mod triple negative brystkræft, der oftere medfører tilbagefald og dødelighed i de første tre år sammenlignet med andre typer af brystkræft.

"Læger, patienter og forskere leder efter alternative behandlinger for triple negativ brystkræft, og folk er altid på udkig efter måder at forebygge kræft," siger Patrick Martin, Ph.D., der er lektor ved North Carolina Agricultural and Technical State University og undersøgelsen chefforsker.

"Hvor fantastisk ville det være at være i stand til at sige:? Her er et dagligt kosttilskud fra rosenplanten, der kan hjælpe med at forebygge eller behandle kræft. Det er et naturligt produkt, som vi har fundet effektivt uden noge kendte bivirkninger."

Undersøgelsen er baseret på forsøg med triple negative brystkræftceller, der blev behandlet med flere koncentrationer af hyben ekstrakt. Den højeste koncentration (1,0 mg / ml) fik triple negativ brystkræft celledeling til at falde med 50 procent, men effekten blev mindre ved lavere koncentrationer.

Også spredning af kræftceller faldt med op til 45 procent ved koncentrationer på 1,0 mg /ml.

Forbedrede kemoterapi

Yderligere eksperimenter viste, at ekstraktet synes at fungere ved at reducere MAPK og Akt, to enzymer, der vides at fremme cellevækst i tredobbelt negativ brystkræft.

Ekstraktet forbedrede også ​​den almindeligt anvendte kemoterapibehandling med stoffet doxorubicin så både cellevækst og og cellespredning blev mindre, hvilket mere end antyder at hybenekstraktet kan være gavnligt for den samlede behandling af patienter med tredobbelt negativ brystkræft.

"Mit håb er, at vores studier kan vil føre til at hyben bliver anbefalet som en forebyggelse af brystkræft eller som en tilføjelse til den nuværende kræftbehandling," siger Martin.

Hyben anvendes i forvejen som en naturlig kilde til C-vitamin i te og andre fødevarer. Til forsøgene brugte forskerne ren hyben, som kan købes som et tilskud i pille eller flydende form.

Deres forsøg er baseret på tidligere undersøgelser, hvor forskerne brugte hybenekstrakt til med succes at forebygge kræftcellers vækst i hjernen, der er et af de steder, som tredobbelt negativ brystkræft har tendens til at sprede sig til.

Tags: brystkræft, hyben