Skip to main content
logo for klog kost

Spis timian mod akne

Timian kan hjælp mod uren hud.Måske findes din bedste behandling mod uren hud på krydderihylden. I hvert fald har timian god effekt som anti-bakteriel og betændelsesdæmpende ingrediens.

Der er god grund til at supermarkederne i fremtiden flytter timian’en fra madsektionen til hudpleje-hylderne.

Det har en gruppe forskere fra Leeds Metropolitan University i England dokumenteret, da de lavede en blanding af timian, morgenfrue, myrra og alkohol, og testede blandingen mod de bakterier, der skaber teenagernes fjende nummer et: Akne.

Mere effektivt end cremer

Alle de testede urter havde en god virkning, men timian var klart mest effektfuld. Timian’en havde faktisk en stærkere effekt end koncentrationer af benzoylperoxid, som er den aktive ingrediens i mange aknepræparater.

- Hvis timian har den virkning, som vores undersøgelsesresultater antyder, så er det et naturligt alternativ til de eksisterende behandlinger, siger forskeren Margarita Gomez-Escalada.

Blidere ved huden

Hun understreger, at der er bivirkninger ved de eksisterende behandlinger med benzoylperoxid som en brændende følelse på huden og hudirritation.

- Urter er mindre barske ved huden, mens resultaterne kan være lige så gode eller måske bedre, siger hun.

De lovende resultater blev offentliggjort på The Society for General Microbiology’s Spring Conference 2012 i Dublin. Og her udtalte flere anerkendte dermatologer sig positivt om muligheden for at timian kan blive teenagernes fremtidige redning.