Skip to main content
logo for klog kost

Kaffe og motion godt mod hudkræft

Hudkræft er typisk et resultat af overdreven solbadning, så måske var det en god ide at drikke en kop kaffe, når du nyder solen.Hvis man både er kaffedrikker og flittig ved fitnesscentrets motionsmaskiner, har man tilsyneladende større chance for bl.a. at undgå hudkræft.

Både når det gælder hudcancer, betændelsestilstande, overvægt og cancerformer, som er forbundet med overvægt, er netop kombinationen af kaffe og motion effektiv.

- Vi har fundet ud af, at denne kombinationsbehandling virker på mus, siger Yao-Ping Lu, Ph.D., der er forskningsprofessor i biologi og direktør i forebyggelsescentret mod hudkræft på Rutgers Ernest Mario School of Pharmacy i Piscataway i New Jersey.

- Nu må vi undersøge, om det samme gælder hos mennesker, siger Lu.

Færre og mindre tumorer

Forskerne undersøgte kombinationen af coffein og motion på mus med høj risiko for at få hudkræft. Resultaterne viste, at mus, som fik en høj dosis coffein og løb rigtig meget i burets løbe-hjul, havde 62 pct. færre tumorer. Og tumorerne var 85 pct. mindre sammenlignet med mus, som ikke havde fået denne helt særlige kombinationsbehandling.

De positive effekter blev også fundet, hvis musene enten kun fik coffein eller kun motionerede, men så var resultaterne mindre tydelige. Ved bare at få coffein registrerede forskerne en 27 pct. reduktion i antallet af tumorer og 61 pct. i størrelsen. Med motion alene fandt forskerne 35 pct. færre tumorer og størrelsen var 70 pct. mindre.

Desuden fandt forskerne, at kombinationen af coffein og motion påvirkede både vægt og betændelsestilstande. F.eks. faldt betændelsestilstande med helt op til 92 pct. hos mus, der både fik coffein og motionerede.