Søg på Klog KostStof i rødt kød øger risiko for akut hjertesvigt

Patienter med akut hjertesvigt har ofte høje niveauer af metabolitten trimethylamin-N-oxid (TMAO) - som især rødt kød er en vigtig kilde til.

 

Det viser en ny undersøgelse fra University of Leicester, hvor forskerne anført af professor Toru Suzuki fra Department of Cardiovascular Sciences har målt cirkulerende TMAO niveauer hos omkring 1.000 patienter indlagt med akut hjertesvigt.

Rødt kød er en kilde til L-carnitin, som nedbrydes af tarmbakterier til TMAO, som i tidligere undersøgelser har været forbundet med en højere dødsrisiko ved kronisk hjertesvigt, men hidtil har man ikke set en sammenhæng med akut hjertesvigt.

Undersøgelsen er således den første af TMAOs indflydelse på akutte patienter med hjertesvigt, som er en tilstand forbundet med høj dødelighed og sygelighed.

Og resultaterne tyder på at tarmfloraen og kosten skal tages i betragtning i forhold til risikoen for akut hjertesvigt.

"Patienter med akut hjertesvigt, som havde et højere indhold af den oxiderede metabolit TMAO i sig, havde en højere risiko for død eller gentagne indlæggelser med hjertesvigt indenfor det første år," fortæller professor Suzuki, der har fået undersøgelsen offentliggjort i tidsskriftet Heart.