9 madråd mod for højt blodtryk
Chokolade
Ifølge en systematisk gennemgang i 2012 fandt forskere , at blodtrykket faldt hos deltagere, der fik mørk chokolade eller kakaopulver dagligt i forhold til en kontrolgruppe.
Kakao indeholder forbindelser kaldet flavonoler, der menes at være ansvarlig for dannelsen af nitrogenoxid i kroppen. Nitrogenoxid får blodkarrenes vægge til at slappe af og åbne bredere, og derved sænke blodtrykket.
{module also chokolade}
Forskerne gennemgik tidligere forsøg, hvor folk indtog mørk chokolade eller kakaopulver, der indeholdt 30-1080 mg flavanoler i 3-100 g chokolade hver dag. I alt var 856 mennesker involveret i 20 undersøgelser over 2-8 uger, eller i et enkelt tilfælde, 18 uger. Gennemgangen af forsøgene viste at deltagerne fik nedsat blodtrykket i gennemsnit 2-3 mm Hg.
{snippet pagead}