6 madråd mod hjertesvigt

 

3. Olivenolie

Forskere ved University of Illinois har opdaget, at et almindeligt fedtstof i olivenolie kaldet oleat, hjælper hjertet med at bruge kropsfedt som brændstof.

Forskerne undersøgte rotter med hypertrofi, der er et resultat af at hjertemusklens celler vokser og som kan udvikle sig til hjertesvigt, reagerede på tilskud med oleat.

"Vi oplevede en øjeblikkelig forbedring i hvordan deres hjerter trak sig sammen og pumpede blod, da vi gav dem oleat," siger E. Douglas Lewandowski, direktør for UIC Center for Cardiovascular Research.

Ud over at afbalancere fedtstofskiftet og reducere de toksiske fedt-metabolitter i hypertrofiske hjerter, genopbyggede oleat også aktiveringen af flere gener for enzymer, der metaboliserer fedt.

Oleat synes at kickstarte gener, der producerer enzymer, som kan nedbryde fedt, så det kan absorberes af hjertet.

"Disse gener er ofte undertrykt i hypertrofiske hjerter," siger Lewandowski.