Skip to main content
logo for klog kost

6 madråd mod hjertesvigt

{source}
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- KK Interaktiv -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-0504998054937984"
     data-ad-slot="9628209723"
     data-ad-format="auto"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
{/source} 

1. Vindruer

Vindruer kan reducere risikoen for hjertesvigt, som skyldes for højt blodtryk, ved at aktivere adskillige gener, der beskytter hjertets væv.

Det viser en ny undersøgelse fra University of Michigan, der har afsløret en ny måde, hvor vindruer styrker hjertet ved at forøge niveauet af glutathion, der er den mest almindelige celle-antioxidant i hjertet.

Oxidativt stress er stærkt forbundet med hjertesvigt og mangel på glutathion er regelmæssigt blevet observeret hos både mennesker og dyr med hjertesvigt. Desuden er en kost rig på antioxidanter fra frugt og grøntsager klart forbundet med en sænkelse af blodtrykket.

Forsøg med rotter, der fik tilført ekstra vindruer i 18 uger afslørede, at vindruerne "tændte" et antioxodant forsvarssystem og øgede aktiviteten af gener, der booster produktionen af glutathion.