8 madråd: Sådan kan du forebygge demens

LCHF-diæten3. Fedt - LCHF-diæten

Kulhydrater og sukker øger risikoen for demens-lignende symptomer med næsten fire gange i forhold til en menu, der hovedsageligt har et stort indhold af fedt og proteiner. 

Det viser en undersøgelse fra den anerkendte Mayo Clinic, der har undersøgt spisevanerne hos næsten tusind personer over 70 år. Resultaterne er offentliggjort i Journal of Alzheimers Disease og støtter dermed en LCHF - Low Carb High Fat diæt.

De der spiste mest fedt havde en 42 procent mindre risiko for at udvikle kognitiv svækkelse i forhold til dem der spiste mindst, og det højeste indtag af protein reducerede risikoen med 21 procent i forhold til dem der spiste færrest proteiner.

De personer, der havde det højeste indtag af kulhydrater, men lavt indtag af fedt og proteiner havde en 3,6 gange højere sandsynlighed for at udvikle mild kognitiv svækkelse i forhold til personer, der havde et lavt forbrug af kulhydrater, men spiste meget fedt og protein.

Tags: omega-3, zink, demens