12 madråd, der kan forebygge Alzheimers

10. Alkohol

Et moderat forbrug af øl og anden alkohol synes ifølge en analyse af tidligere undersøgelser fra Loyola University i Chicago i 2011, at kunne reducere risikoen for Alzheimers med op mod 23 procent.

11. Kaffe

Undersøgelser fra bl.a. Aging Research Center ved Karolinska Institutet i Stockholm viser at risikoen for at udvikle Alzheimers og demens reduceres med op til 60 procent hvis du drikker kaffe. Risikoen for Parkinsons, der også er en neurodegenerativ sygdom, falder også med et par kopper kaffe dagligt.

12. Fisk

Omega-3 fedtsyrer viste sig i en undersøgelse fra University of South Dakota i begyndelsen af 2014 at hindre at hjernen skrumper.

Undersøgelsen er baseret på data fra 1.111 postmenopausale kvinder, som havde fået målt deres indhold af omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA i de røde blodlegemer.

Otte år senere blev kvinderne placeret i en MR-scanner, hvor forskerne konstaterede, at kvinder med høje niveauer af omega-3 fedtsyrer i begyndelsen af undersøgelsen havde større hjerner otte år senere.

Desuden havde deres hippocampus-region i hjernen en 2,7 procent større volumen. Hippocampus er forbundet med langtidshukommelse og stress, men har vist sig at svinde ind hos Alzheimers-patienter før der overhovedet ses nogle symptomer.

Tags: grøn te, Alzheimers, gurkemeje, kaffe, blåbær, jordbær, acaibær