Søg på Klog Kost

Stoffer i kanel ser ud til at beskytte mod Alzheimers.Stoffer i kanel ser ud til at beskytte mod Alzheimers.

Kanel kan forebygge Alzheimers

Kanel kan beskytte dig mod hjernesygdommen Alzheimers, der medfører demens og tidligere død.

 

Det viser forskning inspireret af en passage i biblen, der beskriver hvordan præster bruger kanel i en hellig salve, der angiveligt skulle beskytte dem mod infektionssygdomme i forbindelse med ofringer.

Passagen fik israelske forskere til at undersøge kanels effekt på Alzheimers, efter at have opdaget at kanel har antivirale egenskaber.

De opdagede et stof i kanelbark, kaldet CEppt, der kan bremse udviklingen af sygdommen.

Forskerne udtrak stoffet og opløste det i vand, som de gav mus, der var genetisk ændrede til at udvikle en aggressiv form for Alzheimer's.

Efter fire måneder opdagede forskerne at udviklingen i sygdommen var bemærkelsesværdigt langsommere og at dyrenes aktivitetsniveau og levelængde var den samme som for dyr uden dendegenerative sygdom.

For meget er giftigt

- Ekstrakten hæmmede dannelsen af giftige stoffer, der sammensætter aflejringer af plaque fundet i hjernen hos Alzheimers patienter, forklarer Prof. Michael Ovadia fra Department of Zoology på Tel Aviv Universitet. Hans forskning blev udført sammen med Prof. Ehud Gazit, Prof. Daniel Segal og Dr. Dan Frenkel, og blev for nyligt udgivet i PLoS ONE.

Men lad nu være med at rydde dit supermarked for kanel. Det kræver mere end ti gram rå kanel om dagen for at opnå den nødvendige effekt. En mængde, der desværre er giftig for kroppen på grund af andre stoffer.

Professor Ovieda håber at det vil lykkes at udtrække det aktive stof og adskille det fra de giftige stoffer.

Lykkes det, mener Pofessor Ovieda at CEppt ikke bare kan forebygge, men også ligefrem helbrede sygdommen efter at Alzheimers-molekyler er dannet.