Skip to main content
logo for klog kost

Derfor husker du bedre af at spise fisk

{module Google Artikel Billedtop}

Man kan næsten sige at hukommenscentret i  hjernen bliver smurt af den sunde omega-3-olie.Vi har alle hørt at fisk er godt for vores hjerner og hukommelse. Men hvad er det ved DHA, der er en omega-3 fedtsyre i fisk, som gør vores hukommelse skarpere?

Forskere ved Faculty of Medicine & Dentistry har opdaget en mulig forklaring og netop offentliggjort deres resultater i tidsskrift Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism.

Chefforskeren Yves Sauve og hans team opdagede at laboratorie-mus fodret med en kost rig på DHA, havde 30 procent højere niveauer af DHA i hukommelsens del af hjernen, kaldet hippocampus, når de sammenlignede med dyr på en regelmæssig og sund kost.

Går lige i hjernen

- Vi ønskede at finde ud af, hvordan det at spise fisk forbedrer hukommelsen, siger Sauve, der er medicinsk forsker ved University of Alberta.

- Hvad vi har opdaget er, at hukommelsens celler i hippocampus kunne kommunikere bedre med hinanden og bedre formidle budskaber, når DHA-niveauet i denne region af hjernen var højere. Dette kunne forklare, hvorfor hukommelse forbedres af en kost rig på DHA.

{module Google Artikel Links Fladest}

 

Sauve påpeger at det vigtige ved undersøgelsen er at når man supplerer kosten med DHA-tilskud, så ophobes endnu mere omega-3 fedtsyre i hjernen.

At supplere sin kost med DHA, enten ved at spise flere fisk eller tage kosttilskud, kunne forebygge et faldende DHA-niveau i hjernen, efterhånden som vi bliver ældre, siger Sauve.

Hans forskning blev finansieret af Alberta Innovates - health Solutions.

Tidligere på året, opdagede Sauve og hans kolleger at DHA forhindrer ophobning af et giftigt molekyle på bagsiden af øjet, der forårsager aldersrelateret synstab.