Søg på Klog KostDrop diabetesmedicinen med skrap diæt i to måneder

Hvis du ikke har haft diabetes 2 i mere end ti år kan du droppe medicinen efter en skrap to måneders kur.

 

Det viser en ny undersøgelse, der viser, at medicinalindustriens og eksperters påstande om at diabetes 2 er en kronisk sygdom, er forkert.

Diabetes 2 er nærmere en tilstand eller et symptom på at der er for meget fedt i bugspytkirtlen.

Tidligere har flere undersøgelser vist, at op mod 75 procent af personer , der får en fedmeoperation, kan droppe deres diabetesmedicin fordi de allerede efter få uger begynder at producere insulin igen.

Og nu viser en ny undersøgelse fra Newcastle University, at en skrap diæt, hvor man i to måneder kun spiser 600-700 kalorier om dagen, genstarter den normale insulinproduktion - også efter at man er begyndt at spise normalt igen og ikke tager på.

Resultaterne viste, at selv patienter, der har haft type 2-diabetes i op til 10 år, kan blive raske.

Undersøgelsen er baseret på 30 frivillige med diabetes 2, som blev sat på en diæt på kun 600-800 kalorier om dagen i otte uger (normalvægtige kvinder spiser 1500-2000 kalorier dagligt). Deltagerne tabte sig i gennemsnit 14 kg over de otte uger og tog ikke på i løbet af de næste 6 måneder.

Deltagerne havde alle længerevarende diabetes, defineret som mere end 8 år og op til 23 år.

Ialt fik 12 af patienterne genoprettet deres insulinproduktion og var stadig diabetesfri seks måneder senere. De havde alle haft diabetes i mindre end 10 år. Og faktisk blev endnu en - 13. - patient diabetesfri i løbet af de 6 måneder.

Selvom de frivillige tabte sig var de stadig overvægtige eller fede, men de havde tabt sig nok til at fedt i bugspytkirtlen var så reduceret, at den normale insulinproduktion blev genoprettet.

Tab dig og slip for for diabetes

"Vi har vist, at det er muligt at helbrede din diabetes, selvom du har haft tilstanden i lang tid, op til omkring 10 år. Hvis du har haft diagnosen i længere tid end det, så opgiv ikke håbet - en væsentlig forbedring af blodsukkerkontrollen er mulig," siger Roy Taylor, professor i medicin og Metabolisme samt chefforsker på undersøgelsen, der er offentliggjort i tidsskriftet Diabetes Care.

Kvinde tilbydes æble, mens hun spiser wienerbrød
Overgangsalder | 20. nov 2012

Fedtdepoter flytter fra hofterne til mave efter overgangsalderen

Det lavere østrogen-niveau får kvinders fedtdepoter til at flytte fra hofterne til maven,…

"Undersøgelsen har også besvaret spørgsmålet, som folk ofte stiller mig. Hvis jeg taber mig og holder vægten nede, vil jeg så blive fri for diabetes. Det enkle svar er ja!," siger han.

"Det interessante er, at selvom alle vores frivillige forblev overvægtige eller fede, begyndte fedtet ikke igen at tilstoppe bugspytkirtlen.

Og det understøtter vores teori om at vi har en personlig fedttærskel. Hvis en person tager mere på end de personligt kan tåle, så udløses diabetes, men hvis de taber sig igen, så vender de tilbage til det normale," understreger Roy Taylor.

"Det ser ud som om det varierer hvor meget vægt hver enkelt kan tåle at tage på, uden at det påvirker deres stofskifte - glem ikke, at 70 procent af svært overvægtige mennesker ikke har diabetes.

Slankekure | 29. dec 2013

10 madråd, der kan slanke dig

Har du erkendt at omfattende slankekure og timevis af motion er mere end du orker, så…

Hovedbudskabet er, at hvis en person virkelig ønsker, at slippe af med deres type 2-diabetes, kan de tabe sig, holde vægten og vende tilbage til normalen. Det er gode nyheder for folk, der er meget motiverede for at slippe af med deres diabetes. Men det er for tidligt at betragte dette som egnet for alle. Det er et særskilt spørgsmål, og en stor undersøgelse i gang for at besvare dette," siger Taylor.

Et større forsøg med 280 patienter er allerede i gang for at undersøge hvordan diabetikere klarer sig ved at gennemføre det store vægttab i samarbejde med deres egen praktiserende læge sygeplejerske. Denne undersøgelse bliver finansieret af den engelske diabetesforening, Diabetes UK.

Sådan foregik forsøget

  • Deltagerne drak tre shakes om dagen og spiste 240 gram ikke-stivelsesholdige grøntsager med 600-700 kcal om dagen i 8 uger.
  • De frivillige vendte derefter gradvist tilbage til at spise normalt i løbet af de næste to uger med meget omhyggelig instruktion om hvor meget de måtte spise
  • De frivillige blev tilset en gang om måneden og fik en individualt tilpasset diæt, der sikrede, at de ikke tog på, i løbet af de næste 6 måneder
  • For at sikre en stabil vægt skulle de spise omkring to tredjedele af det de gjorde før undersøgelsen

Det har totalt ændret mit liv

Allan TuttyEn af undersøgelsens deltagere, der nu er blevet fri for diabetesmedicin, er Allan Tutty på 57 år fra Sunderland.

"Jeg blev diagnosticeret med type 2-diabetes omkring maj 2011 under et rutinetjek hos min læge, men min familie og jeg var vantro for jeg havde ingen fysiske symptomer, der fik mig til at tro, jeg havde det problem.

Selv om jeg ikke føler mig fed var jeg fed - på indersiden. Jeg har siden set en scanning af min lever, og du kan se fedtet omkring den," fortæller Tutty.

"Jeg deltog i forsøget i otte uger på en diæt med 800 kalorier om dagen, som var virkelig hårdt hen over jul og nytår, men jeg var fast besluttet på at fuldføre det. Min gevinst - altså at jeg muligvis er sluppet af med min diabetes - har været mere end al umagen værd," siger han.

"På de to måneder tabte jeg mig 17 kilo og min bugspytkirtel begyndte at fungere normalt igen. Siden har jeg ikke set mig tilbage. Jeg spiser almindelige fødevarer selvom jeg spiser mindre end jeg plejede, og jeg nyder takeaway og chokolade, men ikke regelmæssigt, så jeg har bevaret min lavere vægt - det har været en total livsstilsændring. Faktisk har mit liv ændret sig fuldstændigt takket være dette forsøg."