Søg på Klog KostAminosyre i rødt kød kan styrke immunsystemet

Aminosyrer, der især findes i rødt kød, kan styrke lymfekar hos folk med diabetes 2, der risikerer et forringet immunsystem.

 

"Lymfesystemet primære rolle er at transportere lymfe ud til lymfeknuder, hvor immunreaktioner aktiveres. Lymfe er en klar væske, der indeholder hvide blodlegemer, som hjælper med at befri kroppen for ​​antigener eller ødelægger kræftceller," forklarer dr. Joshua Scallan, der er lektor i medicinsk farmakologi og fysiologi på University og Missouris School of Medicine. 

"Vi ved nu, for første gang, at væggene i lymfekarrene hos personer med diabetes 2 er defekte og blive mere og mere gennemtrængelige eller utætte."

Scallan sammenligner gennemtrængeligheden af ​​et sundt lymfekar med en haveslange, som er designet til at lade vand undslippe gennem små huller i slangen. Men et lymfekar hos en person med diabetes 2 minder istedet om en haveslange, vor der desuden er blevet boret store huller i. Når lymfekar er for gennemtrængelige, bliver lymfevæsken og antigenerne ikke transporteret til lymfeknuderne.

I forsøg opdagede forskerne, at lymfekarrene hos dyr med diabetes 2 producerede meget lavere niveauer af nitrogenoxid.

"Når en person har type 2-diabetes, producerer cellerne i lymfekarrene ikke nok nitrogenoxid, hvilket er afgørende for at sikre at ​deres inderside ikke bliver for porøs," siger Scallan.

Men forsøgene viste også at en aminosyre kunne øge produktionen af nitrogenoxid. 

"Vi fandt, at ved at give lymfekar L-arginin, der er en aminosyre som findes i rødt kød, fjerkræ og mejeriprodukter kunne øge deres nitrogenoxid produktion og genskabe forbedre lymfekarrenes gennemtrængelighed."

Selv om der er behov for flere undersøgelser håber Scallan, at resultaterne kan føre til nye behandlinger for personer med diabetes 2.

Tags: immunsystemet, lymfer