Skip to main content
logo for klog kost
Et typisk ayurvedisk apotek i Indien.

Traditionelle planteekstrakter kan bruges mod diabetes og kræft

Traditionelle planteekstrakter brugt af australske aboriginals og i indisk ayurvedisk medicin kan bruges i kampen mod diabetes og have betydning for kræftbehandling.

{snippet start}

Det viser en undersøgelse fra forskere i Melbourne, Australien, der har studeret syv australske aboriginal lægeplanter og fem indiske ayurvediske planter for at bestemme deres anti-diabetisk potentiale.

Forskerne fra Swinburne University of Technology identificerede plantearterne, der potentielt kan anvendes mod diabetes 2 og relaterede problemer som vægtøgning, forhøjet blodtryk og immunsuppression.

Som en del af hendes ph.d.-forskning har dr. Vandana Gulati undersøgt de 12 planteekstrakter for deres effekt på glukoseoptagelse og adipogenese - dannelsen af ​​fedtvæv. Hun undersøgte også den potentielle anticancer-aktivitet af ekstrakterne i to kræft cellelinier.

"Vi fandt, at nogle af planteekstrakterne stimulerede glukoseoptagelse i fedtceller, mens andre reducerede fedtophobningen i fedtceller," siger dr. Gulati, der har fået sine resultater offentliggjort i tidsskriftet BMC Complementary & Alternative Medicine.

De traditionelle australske planterekstrakter, Witchetty Bush (Acacia kempeana) og australske sandeltræ (Santalum spicatum) stimulerede begge glukoseoptagelse, mens Dead finish (Acacia tetragonophylla), Terpentin bush (Beyeria Ieshnaultii) og kaustisk ukrudt (Euphorbia drumondii) signifikant reducerede fedtophobning i fedtceller.

Blandt de indiske ayurvediske planteekstrakter stimulerede Kali musli (Curculigo orchioides) glukoseoptagelse og reducerede fedtophobning. Vijayasar (Pterocarpus marsupium), og Kalmeigh (Andrographis paniculata) reducerede ophobning i fedtceller.

Desuden viste ekstrakter af Witchetty bush og Dead slut også stærk aktivitet mod livmoderhalskræft celler.

I 2012 viste en anden undersøgelse fra Swinburne, hvordan nogle af disse ekstrakter bremser to centrale enzymer i kulhydratstofskiftet, som påvirker blodsukkeret og diabetes. Undersøgelsen fandt også en antioxidant effekt.

"Australske lægeplanter er en uudnyttet kilde, og bør undersøges nærmere som potentielle behandlinger for sygdomme," siger formand for Swinburne Institut for Kemi og Bioteknologi professor Enzo Palombo, der mener at det er nødvendigt at lave videre studier for at afgøre planternes effekt.

diabetes 2, livmoderhalskræft, ayurvedisk medicin

  • Oprettet den .