Søg på Klog Kost

10 madråd til at styrke dine knogler

6. Rødvin

Et lille studie fra oregon State University fra 2012 viste at et glas rødvin om dagen ikke bare er godt for hjertet, men også udsætter nedbrydningen af knoglerne.

Forskerne begyndte studiet med at tage blodprøver, der viste knoglernes tilstand. Derefter bad de kvinderne om at droppe al alkohol i to uger for så at tage endnu en blodprøve. Allerede her kunne man se, at knoglernes naturlige ældningsproces var påvirket negativt.

Efter de to ugers afholdenhed fik kvinderne alkohol med hjem svarende til de genstande, de normalt drak, hvilket gennemsnitligt var 1,4 genstande dagligt. Kvinderne drak alkohol samme aften og mødte op næste dag for at få foretaget endnu en blodprøve. Og allerede her kunne forskerne måle, at ældningsprocessen var sat ned til den fart, der tidligere havde været tale om.

Undersøgelsens leder understreger dog, at alt tyder på, at for meget alkohol er dårligt for knoglerne.