10 madråd til at styrke dine knogler

1. Mælk

Indholdet af kalcium i mælk og mejeriprodukter er blandt de højeste, men selv om mælk for mange er blevet synonymt med kalk, er det ifølge Harvard School of Public Health en overvejelse værd om det er en effektiv måde at forebygge knogleskørhed.

Udover at undersøgelser har vist at indbyggere i - nogle - lande med lavt mælkeforbrug har lavere risiko for knogleskørhed, så er der både en forhøjet risiko for æggestokkræft og prostatakræft. Dertil kommer at mælkeprodukter ofte er fede.

Ifølge Harvard anbefaler eksperterne personer over 50 år at indtage 1200 milligram kalcium dagligt, hvilket svarer til en liter mælk. Og det kan formenlig blive lige lovlig meget for de fleste voksne kvinder.

Tvivlen om mælk får Harvard til at anbefale kun at drikke et glas mælk om dagen svarende til højst en tredjedel af det anbefalede behov for folk over 50 år. Da kalkindholdet i vores kost i øvrigt kun er på cirka 300 milligram, kan det enten være nødvendigt at spise flere kalcium-holdige madvarer eller tage kalktabletter.