10 madråd, der kan slanke dig

Røde bøffer

En rød bøf er ikke nødvendigvis en katastrofe for din slankekur. En god udskæring kan være lige så fedtfattig som et kyllingebryst uden skind. Oksekød har ingen kulhydrater, men er mættede med proteiner, som holder sulten stangen og vedligeholder muskelmassen, der forbrænder kalorier for at få energi.

I en undersøgelse fra Illinois universitet satte man to grupper til at spise den samme mængde kalorier, men den ene gruppe spiste dobbelt så meget protein og fedt som den anden. Fordelingen var henholdsvis: Gruppe A: 40% kulhydrater, 30% protein, 30% fedt Gruppe B: 55% kulhydrater, 15% protein, 15% fedt. Resultaterne af undersøgelsen var overraskende! Selv om det faktiske vægttab var ens efter 4 måneder, havde gruppe A tabt 22 procent mere kropsfedt end gruppe B. Og efter 12 måneder havde deltagerne i gruppe A tabt 38 procent mere kropsfedt end gruppe B.

Tags: grøn te, slankekur