Skip to main content
logo for klog kost
Ja, det ser vel ikke værre ud end en tallerken krebsehaler, men tanken om at spise kakerlakker får de fleste til at væmmes.

7 gode grunde til at spise insekter

Mens vi gladeligt spiser rejer og krebs, så vækker tanken om at spise larver, græshopper eller andre insekter nærmest væmmelse, men det er kun vores eget tab.

{snippet start}

For insekter er en bæredygtig alternativ proteinkilde, der ifølge John Coupland, som er professor i Fødevarevidenskab ved Penn State University og talsmand for Institute of Food teknologer (IFT) er fuld af sunde næringsstoffer, som vi bare ikke burde ignorere.

Her er hans 7 hovedårsager til at vi burde begynde at spise insekter:

1. De har et højt proteinindhold - en fårekylling indeholder 65 procent protein mens oksekød indeholder omkring 50 procent.

2. Rige på andre næringsstoffer - insekters proteiner mange forskellige aminosyrer og de indeholder også vitaminer, mineraler, umættede fedtsyrer og polyumættede fedtsyrer.

3. Lavt fedtindhold - mange insektarter har mindre end 5 gram fedt per portion.

4. Godt for miljøet - insektproduktion kan være et mere bæredygtigt alternativ, fordi insekter ikke behøver meget plads, kan leve under alle mulige forhold og er lette at fodre.

5. Mange tilberedningsmuligheder - insekter kan pandesteges, koges, sauteres, ristes eller bages med lidt olie og salt. De kan også laves til mel og anvendes til energibarer, brød, kiks og småkager.

6. Rigelige - der er noget for enhver smag. I visse dele af verden er der over 300 insektarter.

7. Smager godt - insekter smager ifølge folks beskrivelse nøddeagtig i retning af rejer og kylling. Græshopper, myreæg og hvepse betragtes som en delikatesse i flere lande.

proteiner, insekter, græshopper