Skip to main content
logo for klog kost

Italienske madtips til et godt sexliv

{module Google Artikel Billedtop}

Hold din mand fit for at sikre hans seksuelle evner i sengen med en sund middelhavskost.Hvis du drømmer om, at din mand skal kunne præstere som en ægte ‘latin lover’, er det en god ide at servere mad for ham som var du en ægte italiensk mama.

Seneste forskning har måske fundet forklaringen på, at sydlandske mænd er så berømte for deres ydelser på et lagen. Her er fire tip til at øge mandens seksuelle evner:

1. Hold et godt øje med, hvad din mand spiser

En tommelfingerregel er, at den kost, der er dårligt for en mands hjerte også er dårligt for hans penis. De madvaner, der fører til hjerteanfald på grund af begrænset blodgennemstrømning i kranspulsårerne kan også betyde manglende blodtilførsel til penis. Og uden blodtilførsel ingen erektion. Kost, der består af meget lidt frugt og grøntsager og til gengæld fed, stegt og forarbejdet mad kan svække blodcirkulationen i hele kroppen. Nye studier viser, at manglende potens er forholdsvis sjælden blandt mænd, der spiser traditionel middelhavsmad med frugt, grøntsager, fuldkorn, sunde fedtstoffer, bl.a. i nødder og som olivenolie, i fisk og som samtidig drikker vin, især rødvin.

– Sammenhængen mellem middelhavskost og gode seksuelle evner er videnskabeligt bevist, siger Irwin Goldstein, doktor i sexologi og direktør på Alvarado Hospital, San Diego.

2. Sørg for at han holder vægten på et sundt niveau

En rigtig ’latin lover’ er slank og har det godt med sin krop. Vi ved alle, at det at være overvægtig kan medføre mange sundhedsproblemer. F.eks. risikerer man diabetes 2, som igen kan påvirke nerverne og derved medføre manglende potens.

3. Undgå et højt blodtryk og højt kolesteroltal

Et højt kolesteroltal eller højt blodtryk kan ødelægge blodårerne, også dem, der bringer blodet ud i penis. Og det kan føre til manglende potens. Sørg for at få din mand sendt til læge og få tjekket hans sundhedstilstand - og hvis ikke han kan overtales, kan du i hvert fald købe et måleapparat, der viser blodtrykket derhjemme. Er der problemer med tallene, skal din mand i behandling. Men desværre kan behandlingen også påføre jer seksuelle vanskeligheder. Nogle præparater gør det sværere at få erektion. Men oftest skyldes problemerne de permanente skader, der er sket på blodårerne, inden manden kom i behandling.

4. Få ham til at holde igen med alkoholen

En fuld mand kan ofte have problemer med potensen. Men langvarigt, voldsomt drikkeri kan også medføre lever- og nerveskader, ligesom det kan påvirke den mandlige hormonbalance, hvilket kan føre til manglende potens. Der er dog ingen dokumentation for, at mild og endda moderat alkoholindtag er dårligt for mandens fysiske evner i sengen.