Skip to main content
logo for klog kost

6 sunde grunde til at spise rejer

{source}
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- KK Interaktiv -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-0504998054937984"
     data-ad-slot="9628209723"
     data-ad-format="auto"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
{/source} 

Slagtilfælde

Forskere fra Catholic University School of Medicine, Rom, præsenterede i 2008 resultaterne af en undersøgelse i Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition om astaxanthins beskyttende virkninger mod oxidativ stress ved cerebral iskæmi, der er et forstadie til blodpropper i hjernen.

Deltagerne i forsøget havde en 60 procent forbedret neurobeskyttelse efter indtagelse af 30 mg astaxanthin pr. kg kropsvægt end en kontrolgruppe.

Undersøgelsen konkluderede, at de neuroprotektive virkninger af astaxanthin var relateret til anti-oxidant aktivitetet i hjernens blodforsyning.