Skip to main content
logo for klog kost

6 sunde grunde til at spise rejer

{source}
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- KK Interaktiv -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-0504998054937984"
     data-ad-slot="9628209723"
     data-ad-format="auto"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
{/source} 

Tyktarmskræft

Flere forsøg har vist en nedsat risiko for tyktarmskræft ved indtagelse af astaxanthin.

Astaxanthin hæmmede væksten af kræftcelle, kostaterede forskere fra Catholic University School of Medicine, Rom, der undersøgte de væksthæmmende virkninger af et astaxanthin-ekstrakt på tyktarmens kræftceller og fandt, at ekstraktet hæmmede cellevæksten på en dosisafhængig måde. Det vil sige at jo mere astaxanthin cellerne blev udsat for, des mere blev væksten hæmmet. Astaxanthin øgede aktiviteten af adskillige proteiner, såsom p53, p21 og p27, men medførte en mindsket aktivitet af cyclin D1 og AKT phosphorylering.

I flere forsøg med rotter har indiske forskere fra University of Madras i 2009 undersøgt de kræftbekæmpende effekter af astaxanthin i forhold til tyktarmskræft hos rotter, og fundet, at stoffet reducerede lipidperoxidation og kræftcelledeling samt andre kræftparametre.