Skip to main content
logo for klog kost
Marineret sild med løgringe på rugbrød

8 sunde grunde til at spise sild

{snippet pagead}

7. Knogleskørhed

Sild er fyldt med D-vitaminer, der er afgørende for at kroppen kan optage calcium, som er vigtig for dine knogler. Deltagere, der havde mest D-vitamin i blodet, havde ifølge en meta-analyse fra Tufts University School of Medicine i 2012 en reduktion i risikoen for hoftebrud på 30 procent og en 14 procents reduceret risiko for brud på andre knogler sammenlignet med kontrolgrupper.

En undersøgelse fra Ohio State University i 2013 baseret på blodprøver viste at kvinder, der havde fået et hoftebrud, havde mindre indhold af fedtsyrer fra fisk i blodet. Undersøgelsen viste, at højere niveauer af omega-3 fedtsyrer fra både planter og fisk i blodcellerne var forbundet med en lavere sandsynlighed for hoftebrud.

Ud over omega-3 fedtsyrer, undersøgte forskerne også niveauet af omega-6-fedtsyrer, som vi generelt spiser mest af i den vestlige verden. Undersøgelsen viste at jo flere omega-6-fedtsyrer kvinderne spiste i forhold til omega-3 fedtsyrer, jo højere var risikoen for hoftefraktur.