Marineret sild med løgringe på rugbrødEn marineret sild med løgringe er en lækkrbidsken på et hvert frokostbord, men der er også mange sunde grunde til at spise sild.

8 sunde grunde til at spise sild

3. Hudkræft

Omega-3 fedtsyrer kan hæmme væksten af kræftceller og dræbe celler i tidlige og sene stadier af kræft i munden og hudkræft.

Forskning fra Queen Mary, University of London, viser at fedtsyrerne, der findes i fisk som sild, laks og ørred, forårsager celledød i maligne og præ-maligne celler i doser, der ikke påvirkede normale celler.

Forskerne studerede en bestemt type kræft kaldet planocellulært-celle carcinom (SCC). Skælceller er den vigtigste del af de yderste lag af huden, og SCC er en af de vigtigste former for hudkræft. Men skælceller forekommer også i foringen af fordøjelseskanalen, lunger og andre områder af kroppen.

"Overraskende opdagede vi at dette til dels skyldtes en overstimulering af en vigtig vækstfaktor (epidermal vækstfaktor), som udløste celledød. Dette er en ny virkningsmekanisme ved disse fedtsyrer," siger chefforskeren professor Kenneth Parkinson.